Boekhouding perfect op orde

De boekhouding van uw onderneming bestaat uit niets meer en niet minder dan het vastleggen van uw financiele activiteiten rondom uw onderneming. Om de boekhouding perfect op orde te hebben, dient u rekening te houden met een aantal zaken. Lees daar hieronder meer over. Heeft u vragen over uw boekhouding? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, uiteraard inclusief kop koffie. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Wat is van belang bij een goede boekhouding?

Wees in ieder geval zuinig op de volgende zaken:

  • Inkoop (facturen en bonnen)
  • Verkoop (alle facturen die u verstuurt naar uw klanten)
  • Bank (alle bankafschriften)
  • Kas (inclusief pintransacties)

Wat valt er allemaal onder de administratie?

In principe bevat dit alles wat wordt vastgelegd rondom uw onderneming, dus dit kan hardcopy zijn, maar ook digitaal. U bent wettelijk verplicht deze gegevens zeven jaar te bewaren (ook wel de fiscale bewaarplicht genoemd), dus dit vergt een geordende bewaarmethode.

Denk aan verstuurde en ontvangen facturen, correspondentie met klanten, agenda, urenregistratie, zakelijk gereden kilometers.

Wanneer is uw boekhouding goed op orde?

Feitelijk is uw boekhouding prima wanneer de Belastingdienst snel een scan kan doen in uw boekhouding. Dat wil zeggen dat de administratie overzichtelijk is en dat het weinig moeite kost om deze door te nemen. Dit kan op verschillende manieren, met verschillende programma's. Hier kunnen wij u uiteraard in bijstaan.

Op zoek naar administratieve ondersteuning?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.


Neem direct contact op!