Aangifte loonbelasting

Eenmaal per jaar dient u als ondernemer aangifte te doen van de inkomstenbelasting. Deze aangifte dient u te hebben gedaan voor 1 april. Het is van belang dat u uw administratie goed op orde te hebben, dan kunt u zonder kopzorgen de aangifte doen. Wij ondersteunen u hier graag in! Heeft u dus vragen, of wilt u de aangifte inkomstenbelasting uit handen geven? Dat kan! Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren u over de mogelijkheden.

Belangrijk om te weten over aangifte inkomstenbelasting

Voor bepaalde rechtsvormen zijn twee elementen uit deze aangifte extra relevant om te behandelen. Voor eenmanszaken, freelancers, ZZP-ers en VOF's zijn de volgende zaken van belang:

  1. Winst uit onderneming – ook de winst is een zaak om aan te geven, dit kan onder de naam winst uit onderneming
  2. Resultaat uit overige werkzaamheden – bijverdiensten uit bijvoorbeeld hobby's worden door de Belastingdienst niet beschouwd als ondernemingen, maar hierover moet wel belasting worden betaald.

Heeft u over het tweede punt twijfels of dit voor u van toepassing is? Neem dan contact op met de KVK, deze kan u uitleggen wat er precies van u wordt verwacht.

Tip alvorens het doen van aangifte

Bent u van plan aangifte te gaan doen? Wacht hier even mee en begin met het opstellen van een balans en resultatenrekening. Waarom? Deze moeten namelijk in evenwicht zijn, als dit niet het geval is, komt er een fout in de aangifte en dit wilt u nu juist voorkomen. Een balans en resultatenrekening maken kunt u doen voor verschillende zaken. U kunt dit prima zelf uitvoeren, alleen is er enige kennis voor nodig.

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken?

Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren u graag over de mogelijkheden.


Neem direct contact op!