Deponeren jaarrekening

De Nederlandse wet verplicht organisaties van bepaalde rechtsvormen om elk boekjaar verslag te doen van de financiƫle gebeurtenissen van dat jaar. Dit heeft als reden dat alle financiƫle informatie van een bedrijf inzichtelijk moet zijn voor iedereen die daarin interesse heeft. Bent u bekend met deze plicht en heeft u advies of ondersteuning nodig? Dan bent u bij Anfano aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor welke rechtsvormen geldt deze plicht?

Voor alle NV's, BV's, coorperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen geldt deze regel.

Wanneer moet de jaarrekening worden gedeponeerd?

Deze organisaties zijn verplicht om binnen vijf maanden (dat betekent uiterlijk 31 mei) na het einde van het boekjaar de (voorlopige) jaarrekening op te sturen naar de KVK. Na het opstellen van de jaarrekening heeft de Algemene Vergadering nog twee maanden de tijd voor het vaststellen van de uiteindelijke jaarrekening en deze moet vervolgens binnen acht dagen worden gedeponeerd bij de KVK. Er is dus nog een verschil tussen het vaststellen van de jaarrekening en het deponeren bij de KVK.

Waarom is het aan te raden voor bedrijven om de jaarrekening te deponeren?

De financiele gegevens van deze bedrijven worden inzichtelijk voor iedereen die hierin interesse heeft. Naast het feit dat dit wettelijk verplicht is, is het voor het imago van bedrijven ook gezonder om zich aan de afspraken te houden.

Op zoek naar een betrouwbare boekhouder?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.